top of page
  • Writer's pictureKristina Hristova

Едно приказно място за сватба на морето - Синеморец

Днес искам да споделя с вас едно голямо откритие което направих, може би откритие което за мнозина си е отдавна познат факт: на българското черноморие все още има непокътнати райски кътчета. Казвам го с голяма изненада, тъй като последните години се бях зарекла да не си и помислям за море в България, тъй като съм любител на чистата вода, спокойствието, красивата природа и безлюдните плажове. Всичките ми предишни опити да намеря тези условия на нашето море са били почти изцяло провал. Стечението на обстоятелствата този път обаче ме отведе на едно приказно място, за което освен името, не бях чувала нищо повече: Синеморец. Ако човек го потърси на картата, може да му стане ясно защо е така - просто е далеч от всичко. Което обяснява и защо все още красивата природа и плажове не са тотално разрушени от алчността на хората.


Залез над скалите в Синморец, дестинация за сватбена фотография
Залез над скалите на Синеморец

Въпреки че бях там на почивка, фотографът в мен не можеше да не си помисли колко красива сватбена фотосесия би се получила на скалите в края на градчето. Уверих се от първа ръка, че както изгревът, така и залезът, са почти сюрреалистични. А места за снимки - колкото щеш, няма тълпи от хора, пълна свобода. В интернет описват природната забележителност "Каменните кораби" като предпочитана дестинация за сватбени фотографи, но истината е че в мрежата снимките на младоженци на това място са оскъдни.

Природна Забележителност „Каменните кораби” скали, синеморец, момиче гледа залеза
Природна Забележителност „Каменните кораби”

За да изпитам теорията си, че мястото е 100% идеално за преди или след-сватбена фотосесия на морето, реших да спретна малка фотосесия на скалите по изгрев слънце. Ставането в 4:30 сутринта не е за всеки, но мисля че опитът беше повече от успешен. Фотосесията беше без каквато и да е подготовка, снимана с безогледален фотоапарат, без изкуствено осветление, грим, прически и т.н. Снимките казват повече от хиляди думи, нали? Убедете се сами...
Приказно е, нали? Сватба на морето е мечта на много хора, но логистически изпълнението може да е трудно, почти невъзможно, особено на отдалечено място като това. По тази причина, много често срещана практика в сватбената фотография са преди или след сватбените фотосесии в различен ден (а пък дори и различна година, защо не!) при който имаме свободата да снимаме дори на най-изолираните и труднодостъпни места, без да сме притискани от времето, гостите и като цяло стреса от сватбения ден. Има снимки които просто не биха могли да станат в деня на сватбата и варианта за фотосесия в друг ден не е за пренебрегване. Може да снимаме на морето, в гората, на плажа, в планината, на остров, в чужбина... вариантите са безкрайни. А и щом сте тук, сте случили на авантюристичен фотограф. За хубави снимки ще дойда с вас и на Луната ;) Ако имате идеи, колкото и откачени да са, пишете ми - може да станат реалност. Ако пък включват Синеморец - вече съм с 2 ръце ЗА.


И сега за тези от вас, които стигнаха до края - красивата природа край Синеморец далеч не свършва със скалите и морето. Ще ми повярвате ли че недалеч от града има също изолиран плаж с нещо което не бих могла да опиша по друг начин освен - джунгла. Да, джунгла в България. Това е в случай че фотосесия в ботаническата градина ви се вижда твърде mainstream ;)

Снимам сватби в София, Пловдив, Хасково, Бургас, Стара Загора, Кърджали, Варна, Велико Търново, Сливен, цяла България и... Синеморец :)

Не се колебайте да се свържете с мен, може да попълните формата за контакти тук.

33 views0 comments
bottom of page